Picture
Viskas šalia: vos išvažiavę iš Berlyno, atsiduriate atostogų šalyje. Aplink sostinę driekiasi Brandenburgo gamtos, kultūros ir ežerų kraštovaizdis. Įkvėpti gryno oro. Pabūti gamtoje. Ilsėtis aktyviai. Tai atostogų Brandenburge ypatumai.Turbūt niekur kitur Vokietijoje priešingybės nėra taip arti viena kitos kaip sostinės regione. Nes Brandenburgas apjuosia Berlyno gyvenimu pulsuojantį didmiestį pirmykšte žaluma. Tik valanda kelio automobiliu nuo Berlyno centro. Plačios erdvės, pasaulio kultūrinis paveldas bei ežerų ir upių turtingas kraštovaizdis. Taip arti. Tokios platybės. Tokia įvairovė: Šiaurės Toskana vadinamas retai apgyvendintas Ukermarkos regionas. Mažąja Venecija vadinamas, tankiai upių ir kanalų išvagotas Šprėvaldo regionas. Ir Markos Arkadija suUNESCO paveldo miestu Potsdamu. Daug prabangių rūmų, vešlių kraštovaizdžio parkų ir daugiau kaip 1000 metų istorijos.



Nesvarbu, kurį regioną pasirinksite, atostogaudami Brandenburge būsite apsupti žalumos! Beveik trečdalį šios žemės užima saugomos gamtos teritorijos: Žemutinio Oderio slėnio nacionalinis parkas, trys UNESCO saugomi biosferos rezervatai ir vienuolika gamtos parkų. Čia apsilankiusieji pamato beveik nepaliestų gamtovaizdžių grožį. Ramiai, medine valtimi arba sportiškai irkluodami kanoją įveikite siaurus Šprėvaldo upelius. Leiskitės į žygį po Šorfheidės pelkes ir miškus. Arba išmaišykite regioną dviračių maršrutais, nutysusiais daugiau kaip 7 000 kilometrų. Palei Havelio, Oderio ir Šprė upes. Iki pat Kopenhagos arba Lenkijos sienos. Po to atsipalaiduokite: sveikatingumo procedūros su sėmenų aliejumi, kristaliniais akmenimis, abrikosų branduoliais bei aromaterapijos vonia mediniame kubile. Pirtyse, tokiose kaip Bad Belcigo, Templino, Bad Zarovo.



Kultūrinis paveldas, esantis šalia Berlyno. Tai daugiau nei 500 rūmų ir dvarų. Prūsiški sodai ir architektūra. Festivaliai po atviru dangumi istorinėje aplinkoje. Potsdamo Sansusi muzikos festivalis ir Brandenburgo vasaros koncertai. Padalintos Vokietijos istorijos paminklai ir Brandenburgo pramonės paveldas. Pasivažinėjimai dviračiu sienos keliu, pasivaikščiojimas per Glienicke tiltą arba apsilankymas Cecilienhofo rūmuose.



Brandenburge yra daugiau kaip 3 000 krištolo tyrumo ežerų ir 30 000 kilometrų upių kraštovaizdžio. Tai daugiausiai vidaus vandenų turinti federacinė žemė. Čia galima pasižvalgyti iš iškylų garlaivio arba sportiškai pasiplaukioti kanoja, vandenlente arba vandens motociklu. Namu ant vandens praplaukti pro Reinsbergo pilį. Burlaiviu plaukioti po Šarmiucelio ežerą. Sostinės regionas yra vandens rojus, vienas didžiausių vandens sporto regionų Europoje. Tokios platybės. Ir taip arti.