Picture
Dėl jūrinio miesto žavesio ir atvirumo pasauliui Hanzos miestas Hamburgas pripažįstamas kaip vienas gražiausių Europos didmiesčių. Hamburgo svečiai gali mėgautis miesto ir gamtos teikiamais privalumais: viešbučių, restoranų, teatrų ir parduotuvių įvairove, elegantiškais Elbės paplūdimiais ir žaliais Alsterio krantais, gyvybingu uostu ir turistiniais objektais, pasakojančiais 1200 metų senumo miesto istoriją.

Vešli žaluma, mėlyni ežerai ir čiurlenančios upės pulsuojančių didmiesčio džiunglių viduryje – Hamburgas – puikus pavyzdys, kad gamta ir miesto gyvenimas gali būti puikiai suderinami. Jau seniai Hamburgas garsėja kaip žalias didmiestis prie vandens. 2011 metais jis pripažintas Europos žaliąja sostine. Nieko nuostabaus: beveik pusę miesto teritorijos užima poilsio ir žaliosios zonos, gamtos rezervatai ir miškai.

Be to, Hanzos miestui jūrinio miesto nuotaikos suteikia uostas, kanalai ir Alsterio upė. Pasaulinės reikšmės jūriniame uoste svečiai randa įvairiausių pramogų paplūdimiuose, dokuose, prieplaukose, prabangių kruizinių, gigantiškų konteinerių laivų ir rūpestingai restauruotų laivų-muziejų apsuptyje. Čia apima aistra keliauti!

Atvykus į Hamburgą, būtina apsilankyti uoste ir pamatyti istorinį sandėlių kompleksą „Speicherstadt“ ir jo senus tiltus. Ir tik čia galite pamatyti „Miniatur Wunderland“ – didžiausią traukinių modelių instaliaciją pasaulyje.

Hamburgas yra ir svarbus mados bei kultūros centras. Paišlaidauti ir apsipirkti čia vilioja elegantiški prekybos pasažai, madingų drabužių parduotuvės, antikvariatai ir delikatesų parduotuvėlės. Vakaro pramogų pasiūla čia tikrai gausi: galite rintis iš daugiau kaip 300 teatrų, muzikos salių, varjetė ir kabaretų bei pasaulinio garso miuziklų, tokių kaip Disnėjaus „Liūtas karalius“. Ateities muzikos simboliu laikoma Elbės filharmonija. Jai statomi įspūdingi nauji koncertų rūmai taps nauju uostamiesčio simboliu.

Maloniai praleisti laiko kviečia populiari Hamburgo vakarėlių gatvė Reeperbahn, kurioje gausu klubų, diskotekų, barų, užeigų ir kavinių. Be to, Hamburgas garsėja savo švente DOM – didžiausia švente Šiaurės Vokietijoje, „Alstervergnügen“, uosto gimtadienio švente, sekmadieniniu žuvų turgumi, japoniška vyšnių žydėjimo švente bei gausiomis Kalėdų mugėmis.

    Author

    Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

    Archives

    December 2012

    Categories

    All