Picture
Saksonijos-Anhalto federacinė žemė vadinama Vokietijos istorijos branduoliu. Čia vyksta intensyvus kultūrinis gyvenimas, todėl kviečiame Jus į pasimatymą su kultūra. Tik saugokitės, kad šis kraštas nesudaužytų Jums širdies. Be to, čia yra daug galimybių aktyvaus poilsio mėgėjams, kurie čia atvykę puikiai pailsi ir džiaugiasi savitais Saksonijos-Anhalto gamtovaizdžiais.

Pasimatymas su kultūra

Net 4 UNESCO pasaulio paveldo objektai čia susitelkę nedideliame plote – fachverko architektūros namų miestas Kvedlinburgas, istorinės vietos, susijusios su Liuteriu – Eislėbenas ir Vitenbergas, Bauhaus architektūros ir meno mokykla, Meistrų namai Desau mieste bei Desau-Viorlico parko kompleksas "Gartenreich".

Į romanikos laikus persikelsite keliaudami romanikos keliu, kuris sujungia 80 romanikos stiliaus bažnyčių, katedrų, pilių, valdovų buvusių karališkųjų rezidencijų ir vienuolynų. Verti dėmesio yra Naumburgo, Merseburgo, Halberštato ir Kvedlinburgo katedrų lobynai. Parkų mėgėjai gali pasivaikščioti net 43 istoriniuose parkuose („Gartenträume“), įskaitant Desau-Violico parko kompleksą „Gartenreich“ ir „Europa-Rosarium“ parką Zangerhauzene. Archeologijos mėgėjai turėtų leistis maršrutu „Himmelswege“, vedančiu į Halės krašto priešistorės muziejų, kuriame saugomas Nebros dangaus disko originalas, į seniausią pasaulyje saulės observatoriją Goseke ir lankytojų centrą „Arche Nebra“ . Krašto pietuose esančiame Zalės-Unstruto vyno regione mielai lankosi vyno mėgėjai, o į Altmarko regioną, esantį Saksonijos-Anhalto šiaurėje, vyksta norintieji apsilankyti 8 istoriniuose Hanzos miestuose. Vakare kultūrinę programą galite tęsti, pavyzdžiui, Hendelio festivalyje, kuris vyksta kasmet birželio mėnesį Halėje arba naujajame „Gartenträume“ parkuose rugpjūčio 26–28 dienomis vykstančiame festivalyje „Stars im Park!“. Tikrai yra iš ko rinktis.

Gamtos mėgėjams – atokvėpis Saksonijoje-Anhalte

Saviti gamtovaizdžiai, tokie kaip Harco gamtos parkas ir UNESCO pasaulio paveldo objektas Vidurio Elbės biosferos rezervatas, ir gerai išvystytas kelių tinklas daro Saksoniją-Anhaltą patrauklų gamtos ir aktyvaus poilsio mėgėjams. Keliauti dviračiais turistai kviečiami Elbės dviračių maršrutu, vaikščioti pėsčiomis – Harco raganų taku, plaukti kanojomis – Zalės-Unstruto vynininkystės regione, jodinėti – į Altmarką, sekti šventųjų takais – Šv. Jokūbo piligrimų arba Liuterio keliu.

Draugiškai nusiteikę svečius priimantys šeimininkai visur pasirūpina geru aptarnavimu, jaukiuose restoranuose patiekia regiono tradicinius valgius, siūlo apgyvendinimo paslaugas apie 60 kempingų, daugiau kaip 55 000 lovų moderniuose viešbučiuose, pensionuose ir jaunimo nakvynės namuose.